Prirodni lekovi za prosirene vene


Lecenje prosirenih vena nije ni malo jednostavno i obicno je potrebno dosta vremena da bi se postigli dobri rezultati. Ova bolest nastaje postepeno usled opterecenost krvnih sudova i slabe cirkulacije. Ako se ne leci moze dovesti i do teskih komplikacija kao sto su tromboza, otvorene rane i slicno. Priroda nudi dosta biljaka koje pospesuju cirkulaciju i sprecavaju i lece bolest prosirenih vena.

Divlji kesten za prosirene vene


Divlji kesten je vrlo dobar prirodni lek za terapiju prosirenih vena i hemoroida. Ova biljka utice na smanjenje simptoma kod oboljenja vena, kao što su: proširene vene, bol, umor, otok nogu, edem.

Sastojak divljeg kestena, escin, blagotvorno deluje na stabilizaciju zidova venskih krvnih sudova i samim tim smanjenja otoka i bola. Divlji kesten umanjuje upalne procese, povecava cvrstinu krvnih sudova, pojacava otpor venskih kapilara i umanjuje propustljivost za tecnost, na taj nacin smanjuje se opterecenje venskih krvnih sudova i otok. Divlji kesten oslobađa osecaja težine u nogama, umanjuje bolove i grceve.


Neven za prosirene vene


Mast od nevena je efikasno prirodno sredstvo protiv prosirenih vena. Ova mast je dobra kod upale vena sa i bez rana.

Mast od nevena protiv prosirenih vena

Nabrati dve pregrsti nevena (cvetova, listova i stabljika), pa sve to sitno iseckati. Zatim 500 gr kvalitetnog svinjskog sala (moze i kvalitetne masti), staviti u posudu srednje velicine i zagrejati na najjace. Kada je mast vrela ubaciti iseckani neven i ostaviti na vatri samo jedan kljuc, onda promesati i skloniti sa vatre. Posudu poklopiti i ostaviti da prenoci na sobnoj temperaturi. Sutradan smesu samo blago zagrejati toliko da se moze procediti.
Dobijenu mast za prosirene vene naliti u odgovarajucu posudu i svakodnevno blago utrljavati na obolela mesta, vise puta dnevno.

Napomena: Najbolji efekat lecenja prosirenih vena postize se ako se kombinuje mast od nevena i divlji kesten, tako sto se obolela mesta prvo tretiraju mascu od nevena a nakon nekoliko minuta (kada koza malo upije), naneti melem od divljeg kestena. Na ovaj nacin, osim sto se postize intenzivnije lecenje, zahvaljujuci masti od nevena koza se stiti od susenja i iritacije usled dejstva alkohola koji se nalazi u melemu od divljeg kestena.


Kupus za prosirene vene


Listovi svezeg kupusa jesu najbolji oblog za lecenje upale vena. Za ovu vrstu obloga potrebna je velika i sveza glavica kupusa, kako bi i listovi bili veci da bi obuhvatili povrsinu obolelog mesta. Sveze listove kupusa (onoliko komada koliko je potrebno da dobro prekriju obolelo mesto), direktno prisloniti na obolelo mesto, pa ih pricvrstiti (najbolje tankom i elasticnom carapom). Ovaj oblog drzati dok se kupus ne sparusi a nakon toga odmah staviti svez. Koliko cesto je potrebno zameniti list kupusa zavisi od vise faktora, kao sto su: velicina i svezina kupusa, godisnje doba, stepen upale... Posebno je vazno drzati oblog i preko noci.

Vec na pocetku ovog tretmana oseca se olaksanje u vidu umirenja bolova i peckanja i smanjenja otoka a nakon duze i uporne upotrebe kupusa kao obloga, prosirene vene ce se znatno povuci a koza koja je pre toga takođe bila upaljena i modro crvena, postace ponovo nezna i svetla.


Gavez za upalu vene


Sveze nastrugan koren od gaveza u obliku obloga uvek ce dobro doci kod svih problema sa venama i cirkulacijom. U nedostatku sveze biljke koristi se tinktura od gaveza koja ima moc regeneracije tkiva. Protiv upale vena tinktura se dobro pokazala u kombinaciji sa uljem od kantariona ili još bolje, takodje tinkturom od kantariona.


♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

♦♦♦♦♦♦♦♦


Popular Today
Kako napraviti kremu kod kuće
Read more
NASA je bez ičijeg znanja promenila horoskop - saznajte koji ste sada znak
Read more
Liječenje proširenih vena narodnih lijekova
Read more
Правила изградњу мишића
Read more
Efikasni prirodni lekovi protiv bolova u zglobovima
Read more
Правила изградити мишићне масе
Read more
Efikasni prirodni lekovi protiv bolova u zglobovima
Read more
Правила изградњу мишића
Read more

Never Miss A Post!